Uitlaat

Uitlaat, katalysator en roetfilter

Er ontstaan verbrandingsresten (uitlaatgassen) die worden afgevoerd via het uitlaatsysteem. Bij benzine auto’s worden deze gereinigd door de katalysator. In de katalysator stromen de gassen langs edelmetalen die een chemische reactie teweegbrengen. Op die manier worden de gassen omgezet in minder schadelijke stoffen. De uitstoot van dieselauto’s wordt gereinigd met behulp van een roetfilter.

Onderhoud van het uitlaatsysteem

Omdat het uitlaatsysteem veel te lijden heeft van water en de extreem hete uitlaatgassen kan er lekkage aan de pijp of schade aan de filters ontstaan. Dit heeft mogelijk gevolgen voor het milieu en het vermogen van de motor. In dat geval kan Arnhems Autohuis met een roetmeting, viergasmeting of een visuele inspectie bepalen waar het probleem zit en deze voor u oplossen. Afhankelijk van de uitkomst kunnen we bepalen of uw uitlaat moet worden vervangen of kan worden gerepareerd. 

 

Uitlaat repareren bij Arnhems Autohuis

Ook het uitlaatsysteem is een complex onderdeel van uw auto. Een rammelend geluid kan bijvoorbeeld veroorzaakt worden door een defecte of loshangende katalysator. Het is daarom van belang om goed advies in te winnen. Bij Arnhems Autohuis kunt u rekenen op vakmanschap en een heldere offerte, of het nu gaat om reparatie of vervanging van uw uitlaat. 

 

Arnhems Autohuis

026-4423206

Adres

Vijverlaan 27 -29
6822 HA ARNHEM

Email

info@arnhemsautohuis.nl

Openingstijden

Maandag 09.00 tot 17.00 uur
Dinsdag 09.00 tot 17.00 uur
Woensdag 09.00 tot 17.00 uur
Donderdag 09.00 tot 17.00 uur
Vrijdag 09.00 tot 17.00 uur
Zaterdag 09.00 tot 16.00 uur
Zondag Gesloten

Plan een afspraak